Udgivet i Dit Familie-Magasin

Sådan får du mere liv i stuen - 5 gode tips

Af Plantestativ.dk

Det er nemt at falde ind i de samme gamle mønstre, også når det kommer til indretning og dekorationer. Hvis du gerne vil have lidt mere liv ind i din stue, eller i et hvilken som helst andet rum, for den sags skyld, er du havnet det rette sted.

Vi giver dig 5 gode råd til, hvordan du får mere liv ind i din bolig. Det skal ikke koste kassen, og du kan ganske nemt opgradere dit hjem!

Få et plantestativ og skab liv med planter

Planter er, bogstaveligt talt, liv. Når du indfører dem i dit hjem, får du det hele til at virke lysere og mere organisk. Mennesker holder af naturen, også selvom vi ikke altid er klar over det.

Eksotiske planter eller fine, sæsonbetonede blomster kan gøre en stor forskel. Levende planter kan komme ind i enhver bolig – og dét er nøgleordet. Levende planter. For at få liv ind i stuen, kan du ikke nøjes med kunstige planter. De kan være praktiske, men vil ikke gøre helt det samme. Desuden, så er levende planter gode for indeklimaet!

Med et plantestativ kan du nemt udstille planterne og gøre dem til dekorationer på en helt ny måde. Plantestativer kan fås i mange former, størrelser og stilarter, så du uden tvivl kan finde ét, der passer ind i din bolig. Det er en god måde at udfylde et tomt hjørne, og du skal ikke bekymre dig om, om væske drypper ned på et andet møbel.

Der findes flere typer plantestativer, så dine planter kan hænge eller stå. Sørg for, at du anskaffer dig planter, du kan holde. Har du ikke de grønneste fingre, så er en paraplyplante eller andre, der holder sig godt med lidt vand og i skygge, et godt valg.

Sorter i rodet

En helt gratis måde, du kan få mere liv ind i din stue på, er ved at rydde op. Rod skaber et visuelt kaos, som kan være generende og ligefrem få negative sindsstemninger til at boble frem.

Organisering er din ven. Dit hjem kan sagtens være personligt, selvom du strammer lidt op på oprydningen. Find kurve eller kasser, der passer til din stil, og som har fine farver eller er af organisk materiale.

Orden er ikke det samme som upersonligt. Der findes mange måder, hvorpå du kan få styr på rodet. Overvej for eksempel møbler med opbevaring. Det kan være en puf til stuen, som du kan gemme tæpper eller magasiner i, eller et sofabord med skjulte skuffer.

Selvom du lever den maksimalistiske boligstil, kan du skabe orden i dine ting. Det gør dem nemmere at finde og gør det lettere at sortere, når der skal ryddes ordentligt op. Hæklede kurve eller industrialiserede bokse, opbevaringen er op til dig! Når rodet er ude af syne, kan du slappe mere af, og liv og glæde vil nemmere kunne tage plads i lokalet.

Der er organiseret rod, og så er der bare rod. Sørg for, at dine maksimalistiske valg faktisk er valg, ved at skabe et system, du nemt kan følge og holde dig til.

Farver og mønstre kan gøre meget

Med farver og mønstre kan du nemt og hurtigt introducere masser af liv. Det kan være små detaljer, for eksempel nye sofapuder, der er kontrastfarver til tæpperne, eller farverige malerier, der pynter på væggen.

Dit hjem vil hurtigt se sterilt ud, hvis du holder det ensfarvet. Selvom du foretrækker simplere farver, kan du blande teksturer og materialer, så der skabes et unikt udtryk. Hvis du godt kan lide organisk indretning, så kig efter møbler og dekorationer af træ, flet og bomuld, mens den mere moderne stil er simplere med metaller, sten og ensfarvede overflader.

Mønstre afleder øjnene, så det hele virker mere levende. Det behøver ikke være vilde billeder af papegøjer eller blomster, men kan være simple, geometriske eller organiske mønstre i en farve, der kun adskiller sig lidt fra baggrunden. Det er en simpel og fin måde at gøre det hele mere interessant at se på, og en god måde at få mere liv ind i lokalet.

Husk, at du ikke skal bekymre dig for meget over ensartethed. Dit hjem skal være et fristed, og lige som dig vil det naturligt udvikle sig over tiden. Indimellem er det godt at se på, om det er tid til at hjælpe det gennem overgangen!

Indretning og møblernes placering

Du har garanteret hørt om feng shui før. Det er en filosofisk teori om indretning, der fokuserer på at skabe harmoni mellem mennesker og vores omgivelser.

Ved at ændre på placeringen af dine møbler, kan du gøre dit rum mere behageligt og levende. Det kan være alt fra højden på dine reoler til sofaens placering, der bryder energien gennem lokalet.

Selvom feng shui ikke er en universel regel, kan det hjælpe dig med at få øjnene op for, hvordan du indretter i forhold til naturligt lys og samtale. Det skal være nemt at bevæge sig gennem rummet, og alle de små, ubevidste signaler fra omverdenen tages i betragtning, når du indretter med det her i mente.

Selvom det ikke nødvendigvis er feng shui, du bruger, når du flytter om eller indretter dig, så er det værd at overveje, hvilke konsekvenser dine valg har. Placer for eksempel ikke dit skrivebord, så du sidder med ryggen til solen, men giv dig selv en dosis vitamin D, hver gang du sidder og arbejder!

Der er mange små ting at overveje, men i sidste ende er det ofte det hele værd. Ryk rundt og se, om du kan puste liv i alt det gamle, eller tilføj nyt, hvis der er noget, der mangler. Der er næsten altid en måde at flytte rundt, så energien flyder bedre igennem!

De rigtige lamper

De rigtige lamper kan gøre en enorm forskel i ethvert lokale, men særligt i stuen er det værd at overveje, hvad du sætter op og hvor det skal stå.

Mange mennesker synes ikke, et loftslys er særlig hyggeligt, selvom det er praktisk. Undgå det så vidt som muligt i stuen, og placer i stedet flere små lys rundt i lokalet. Du kan forbinde dem, så de alle kan tændes med én kontakt.

Størrelsen på lamperne bør afhænge af størrelsen på rummet. Hvis pladsen er knap, så overvej en lampe på væggen i stedet for en stor gulvlampe. Du kan finde flotte designerlamper til en god pris på Andlight.dk, så liv og luksus kan gå hånd i hånd.

De små lys vil skabe en hyggeligere og mere intim stemning. Hvis du har spisestue og stue i samme rum, kan du have en spisebordslampe over spisebordet, mens resten af rummet bruger hyggeligere lys.

Lamperne bør ikke være for skarpe, men skal give et ordentligt lys. Når lyset ikke er sterilt eller skarpt, vil det føles mere naturligt, og det vil give stuen en bedre og mere livlig stemning – også når der skrues ned for tempoet.

Find det du mangler på plantestativ.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 91 produkter fra mere end 7 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 144 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-21 08:58:30.

91
Produkter
3
Brands
7
Forhandlere
144
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.